+387 (0)33 218 260    SARAJEVO@UNILINE-PLUS.BA

Pariz (Avio) – Nova godina 2020.

Putovanja

Pariz (Avio) – Nova godina 2020.

999,00 KM

PARIZGRAD SVJETLOSTI…”

(5 DANA, AVION)

30.12. – 03.01.2020.

PARIZ, grad svjetlosti, mode, francuskih revolucija, historije i kulture. Na pomen njegovog imena bilo gdje u svijetu niko ne ostaje ravnodušan. One koji su boravili u njemu vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu, Champs-Elysees...

1. DAN - SARAJEVO - PARIZ
Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije leta. Let za Paris na redovnoj liniji AIR SERBIA let JU113 u 15.10h. Po slijetanju u Pariz u 19.40h (let JU314), transfer u hotel.  Slobodno vrijeme za kraći odmor. U večernjim satima slijedi zajednički odlazak grupe METROOM u „Latinsku četvrt“ (jedan od najživopisnijih dijelova Pariza u samom srcu grada, tj. u blizini katedrale Notre Damm i ostrva Site...). Kraće upoznavanje sa boemskom četvrti grada, prilika za večeru u nekom od malih restorana u ovoj živopisnoj četvrti. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN - PARIZ
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Pariza sa našim vodičem: Toranj Montparnasse* (fakultativno), Palata Invalida (Les Invalides), Marsova polja (Champ-de-Mars), most Aleksandra III, muzej LOUVRE, Trg Concorde, Jelisejska polja (Avenue des Champs-Elysees), Trijumfalna kapija  (l'Arc de Triomphe), Trocadero, Moulin  Rouge, Montmartre, basilique Sacre-Couer, Place du Tertre, Opera Garnier, Trg Vandome, ostrvo Site (Ile de la Cite), katedrala Notre Damme, Latinska četvrt, Sorbona... Povratak u hotel. Slobodno veče... Noćenje.

3. DAN - DISNEYLAND
Dorucak. Fakultativni odlazak u «EURO DISNEYLAND PARK» koji je po anketi naših prethodnih grupa u proteklih 10 godina izabran kao NAJATRAKTIVNIJI izlet u našoj ponudi. Veliki broj atrakcija za sve generacije... Posjetite jedinstven zabavni park na području Evrope uz neograničeno korištenje svih atrakcija i prisustvovanje show programima kao i specijalnoj paradi... Ne propustite priliku da jednom u godini zaboravite na svakodnevni život i uživate u fantastičnom i nezaboravnom provodu...

4. DAN - VERSAJ I LOUVRE + SHOPPING
Doručak. Poslije doručka fakultativni odlazak u muzej «VERSAJ». Obilazak bivšeg dvorca francuskih kraljeva i jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja. Individualno razgledanje dvorca Luja XIV (Louisa XIV) savršenog primjera francuskog baroka. Preporučujemo šetnju njegovim elegantnim parkovima.  U podnevnim satima povratak u Pariz. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak grada i posjetu najpoznatijim shopping centrima i ekskluzivnim robnim kućama „Galeries Lafayete“ i „Printemps“ u kojima izlažu evropski i svijetski modni kreatori.

Fakultativni odlazak u muzej «LOUVRE»  (najveći svjetski muzej, sa neprocjenjivim kolekcijama i remek djelima drevnih kultura i najpoznatijih umjetnika svih vremena... Mona Lisa, Veronesa, Kanini svatovi, Zlatni salon Napoleona III...). U večernjim satima fakultativni odlazak na izlet PARIZ «BY NIGHT» - Jednosatna romantična vožnja rijekom Senom panoramskim brodićem „BATEAUX PARIZIEN“ nakon koje slijedi posjeta LE TOUR EIFFEL (AJFELOVOM TORNJU) uz fascinantnu panoramu Pariza noću...

Mogućnost fakultativnog odlaska u MOULIN ROUGE (Mulen Ruž), jedan od najpoznatijih svjetskih kabarea odakle potiče najpoznatiji francuski ples „Kan-kan“... Povratak u hotel. Noćenje. 

5. DAN - PARIZ - SARAJEVO

Doručak. Transfer na aerodrom, let za Sarajevo na liniji Air Serbia let JU311 u 10.10h. Dolazak u Sarajevo u 14.40h (let JU112).

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA do 11.11.2019.

HOTEL

Kategorija

hotela

Cijena u

1/3 sobi

Cijena u 1/2 sobi

Cijena u

1/1 sobi

IBIS, CAMPANILE 3* ili sličan

3*

999,00KM

999,00KM

1159,00KM

* NAVEDENE CIJENE SU PO OSOBI U ODABRANOM TIPU SOBE

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA do 12.11.2019.

HOTEL

Kategorija

hotela

Cijena u

1/3 sobi

Cijena u 1/2 sobi

Cijena u

1/1 sobi

IBIS, CAMPANILE 3* ili sličan

3*

1199,00KM

1199,00KM

1359,00KM

* NAVEDENE CIJENE SU PO OSOBI U ODABRANOM TIPU SOBE

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo - Pariz – Sarajevo (via Beograd)

 • Aerodromske takse

 • Transfer od aerodrom – hotela - aerodrom 

 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3*

 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Francuskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje

 • Aerodromske takse – 260,00KM

 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10 KM 

NAPOMENE (OBAVEZNO PROČITATI!!!):

 • Agencija nije odgovorna za eventualna kašnjenja aviona ili eventualne otkaze ili promjene satnice letova od strane avio kompanije a sve u skladu za Opštim uslovima putovanja.

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja Uniline Plus putničke agencije a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

ŠTA JE UKLJUČENO?

AVIO PREVOZ

DA

SMJEŠTAJ

DA

USLUGE VODIČA

DA

TRANSFERI

DA