+387 (0)33 218 260    SARAJEVO@UNILINE-PLUS.BA

Moskva i St.Petersburg – Avio (29.04.-05.05.2020.)

Putovanja

Moskva i St.Petersburg – Avio (29.04.-05.05.2020.)

1859,00 KM

RUSIJA

VELIKA TURA

SANKT PETERBURG-MOSKVA

29.04-05.05.2020. (6 noćenja)

Srijeda, 29.04.2020. SARAJEVO-BEČ-ST.PETERBURG (panoramski razgled grada)

Okupljanje na međunarodnom aerodromu Sarajevo u 05.30 sati. Prijava na let OS760 za Beč s polaskom u 07.35 sati. Nakon kraćeg čekanja u Beču nastavljamo za St. Petersburg u 09.55 sati, let OS611. Planirani dolazak u St. Petersburg je u 13.30 sati po lokalnom vremenu.

Slijedi transfer do hotela Holiday Inn Moskovskie Vorota te prijava u hotelu. Nakon nekoliko sati odmora, u ranim večernjim satima započinjemo obilazak grada u pratnji vodiča na našem jeziku.

Nevjerojatno bogata kulturna baština Sankt Peterburga noću je još čarobnija. Tokom ovog obilaska, stručni vodič vodit će vas do čudesno obasjanih znamenitosti grada, među kojima su katedrala sv. Izaka, crkva Spasitelja na prolijenoj krvi, okolne ulice, mostovi, nasipi rijeke Neve i naravno nevjerovatni Trg palate sa Hermitageom. Ova šetnja je perfektan način otkrivanja fascinantnih simbola Sankt Peterburga. Povratak u hotel. Noćenje.

Četvrtak, 30.04.2020. ST.PETERBURG (HERMITAGE – zimska palata, glavna kolekcija)

Nakon doručka nastavljamo obilazak St. Peterburga posjetom Hermitageu ili zimskoj palati. Teško je zamisliti putovanje u St. Peterburg bez posjete jednom od najpoznatijih muzeja na svijetu – državnom Hermitageu. Njegova neprocijenjiva kolekcija zauzima 5 historijskih građevina od kojih je najistaknutija Zimska palata – nekadašnja rezidencija ruske carske porodice. Njegove sobe ukrašene mramorom i zlatom pružaju prekrasnu pozadinu za sva blaga Hermitagea. Posjetioci budu iznenađeni da ovaj jedintsveni muzej sadrži preko 3 miliona umjetničkih eksponata uključujući radove Leonarda da Vincija, Rafaela i drugin poznatih umjetnika. Pored toga gosti mogu uživati u velikoj zbirci umjetnina iz doba starog Egipta, Grčke i Orijenta.

Nakon slobodnog vremena za ručak, preporuka za shopping u mnogobrojnim trgovačkim radnjama smještenim u prekrasnim zgradama iz doba carske Rusije. St. Peterburg turistima nudi kako luksuzne brendove tako i outlete sa vrlo povoljnim cijenama obuće i odjeće. Povratak u hotel. Noćenje.

Petak, 01.05.2020. ST.PETERBURG (Peterhof i Carsko selo- Puškin)

Nakon doručka slijedi vožnja do Peterhofa, koji je smješten na Finskom zaljevu i udaljen 34 km od grada. Spektakularni Peterhof privlači na hiljade turista svojim parkovima, palatama i naročito fontanama. Među svim gradskim parkovima, Peterhof je vjerovatno najpoznatiji po svojim fontanama. Veličanstvena fontana Samson sa velikim kaskadama je neosporni simbol parka. Kao nekadašnja carska residencija, Peterhof je takođe dom nekoliko palata sa Velikom palatom kao glavnom znamenitošću. Ljepota Peterhofa, njegove čudesne fontane i palate nikoga nisu ostavili ravnodušnim pa vjerovatno i vi nećete biti iznimka.

Slobodno vrijeme za ručak. Ljetna palata je srce carskog sela (jednog od carskih sela) - jednog od najslikovitijih parkova među bivšim rezidencijama ruskih careva. Ovdje možete osjetiti atmosferu kraljevskog načina života u svoj svojoj veličanstvenosti. Teško je vjerovati da je gotovo sve unutar palate rezultat pažljivog restauriranja, koje je završeno prije tačno 8 godina. Danas legendarna Soba ćilibara, gdje je ova dragocjena smola prekrivala zidove u veličanstvenom i blistavom stilu, kao i blistavi interijeri konačno su dobili svoj nekadašnji sjaj nakon što su pretrpjeli teške štete tokom Drugog svjetskog rata. Danas turisti iz cijelog svijeta dolaze na Pushkin da vide prekrasan park i Katarininu palatu, definitivno jedan od najimpresivnijih vrhunaca svake posjete Sankt Peterburgu. Povratak u hotel. Noćenje.

Petak, 02.05.2020. ST.PETERBURG-MOSKVA (panoramski razgled grada)

Nakon doručka slijedi putovanje za Moskvu brzim Sapsan vozom. Vožnja do Moskve traje oko 4 sata. Dolazak u hotel Delta Izmaylovo u poslijepodnevnim satima. Nakon odmora u hotelu slijedi večernji, panoramski obilazak glavnog grada Rusije. Tokom ovog izleta uživat ćete u divnoj i dinamičnoj atmosferi grada koji nikad ne spava. Istražite Moskvu sa svim njenim ljepotama čarobno osvijetljenim noću! Iznenadit će vas veličina Crvenog trga s osvijetljenim Kremljom, fluidnim bojama katedrale svetog Bazilija, GUM-om osvijetljenim malim sijalicama i hiljadama lampica koje se odražavaju u rijeci Moskva. Vaše putovanje pratit će fascinantne priče vodiča. Ovo će iskustvo baciti novo svjetlo na način na koji ćete doživjeti Moskvu! Povratak u hotel. Noćenje.

Subota, 03.05.2020. MOSKVA (Crveni trg, Metro Tour, Izmailovo Kremlj)

Razgled ruske prijestolnice započinjemo posjetom Crvenom trgu. Čak i ako ste ovo mjesto i njegove znamenitosti vidjeli desetak puta, bit će vam nevjerojatno iskustvo vidjeti ga u stvarnom životu. Tokom šetnje, imat ćete vremena fotografirati taj trg od 73 000 kvadratnih metara ukrašen crvenim ciglama, okružen Kremljskim zidinama, Lenjinovom grobnicom, crkvom svetog Vasilija, kapijom Uskrsnuća, GUM-a i Ruskim državnim historijskim muzejem. Skrenite lijevo i nađite se u jednom od najstarijih gradskih javnih parkova u Moskvi - Alexander park. Ovaj park čuva mnoštvo vrijednih arhitektonskih spomenika: kutafijski toranj Kremlja, talijanski obelisk za 300. obljetnicu dinastije Romanov, kao i skulpture, fontane i mozaik temeljene na popularnim bajkama. Nakon ručka, svoj obilazak Moskve nastavljamo razgledanjem vjerovatno najljepšeg metroa u svijetu. Moskovski metro se čini kao ogroman muzej podzemnih palata s impresivnim interijerom, kipovima i reljefima, monumentalnim i dekorativnim kompozicijama (slike, mozaici, vitraži i slike) i brojnim lavirintima. Tokom obilaska posjetit ćete najznačajnije stanice poput Komsomolskaya, Kurskaya, Kievskaya i drugih, s iskusnim vodičem koji će vam donijeti potpuni uvid u njihovu fascinantnu historiju. Na samo pet stanica metroa od užurbanog centra Moskve nalazi se ugodno mjesto s atmosferom dobrodošlice kao u stvarnom ruskom imanju - Izmailovo Kremlj. Izmailovo je autentični kompleks koji kombinira muzeje (muzej votke, kruha, čokolade, ruske igračke), umjetničke radionice, tržnice i mnoštvo različitih prilika za zabavu. Sama arhitektura centra zaslužuje posebnu pažnju: Kremlj je vrlo živopisan, a unutar teritorija nalaze se autentične drvene zgrade u tradicionalnom ruskom stilu. Štoviše, to je savršeno mjesto za kupnju tradicionalnih suvenira poput matryoshka lutaka, poštanskih markica, šešira, štikli i drugih odjevnih predmeta. Povratak u hotel. Noćenje.

Nedjelja, 04.05.2020. MOSKVA (VDNKH, Kremlj – trg i crkve, krstarenje Moskvom)

Nakon doručka slijedi nastavak obilaska najvećih atrakcija Moskve. VDNKH - Ovaj ruski akronim stoji za Izložbu dostignuća nacionalne ekonomije (VDNKh). Nastala 1939. godine kao poljoprivredna izložba na otvorenom, transformirana je u stalni sajam gdje je zgrada socijalno-realističkog stila predstavljala svaku republiku SSSR-a. Danas je to najveći izložbeni, muzejski i rekreacijski kompleks na svijetu, jedan od najpopularnijih javnih prostora u glavnom gradu Rusije, koji godišnje posjeti 25 milijuna ljudi. Riječ je o raznovrsnom i živahnom parku u kojem se nalaze originalne ikonične zgrade, prekrasne fontane, muzeji poput Muzeja kozmonauta, svjetski poznata skulptura Radnika i Kolkhoza, autentični avion pune veličine kao i cvjetni parkovi. Sa pregršt restorana i štandova te prostora za klizanje ili biciklizam, ovo iskonsko mjesto nudi toliko kulturnih i prirodnih sadržaja da ga je svakako vrijedno posjetiti. Nakon ručka izlet nastavljamo posjeti jednoj od najvećih atrakcija Moskve, Kremlju. Kremlj sa zidovima od crvene cigle i 20 kula s vlastitom jedinstvenom historijom. Od svoje prve gradnje 1156. godine kao drvena tvrđava po nalogu velikog kneza Jurija Dolgorukyja, do sada je nekoliko puta obnovljena. Današnji izgled formirali su 1495. najbolji arhitekti Rusije i Italije. Danas je Kremlj rezidencija ruskog predsjednika i glavni simbol zemlje, kojeg poštuju svi njeni građani.

Poslije posjete Kremlju slijedi transfer do hotela. Nakon odmora, u večernjim satima polazimo na krstarenje rijekom Moskvom. Jedinstven način da istražimo Moskvu iz perspektive rijeke. Na dvosatnom krstarenju vidjećemo drevni Kremlj, kolosalnu katedralu Hrista Spasitelja (8 najviši spomenik na svijetu), kip Petra Velikog, slikovite krajolike Moskve, brdo Vrabaca i druge ključne gradske znamenitosti. Povratk u hotel. Noćenje.

Ponedjeljak, 05.05.2020. MOSKVA-BEČ-SARAJEVO

Poslije doručka, odjava iz hotela u prijepodnevnim satima. Transfer do aerodroma Domodedovo. Let OS602 za Beč je planiran u 14.35 sati po lokalnom vremenu. Nakon presjedanja u Beču nastavak putovanja za Sarajevo. Planirani dolazak u Sarajevo je u 21.30 sati. Kraj putovanja.

Cijena aranžmana 1859 KM po osobi

Aranžman uključuje:

 • Avio kartu Sarajevo-St.Peterburg//Moskva-Sarajevo – Austrian Airlines

 • Aerodromske takse
 • Prtljag 23kg, ručni prtljag 8 kg po osobi
 • Transfer: aerodrom-hotel-aerodrom
 • 3 noćenja u hotelu Holiday Inn Moskovskie Vorota 4* http://www.hi-spb.com/en/ na bazi noćenja s doručkom

 • Panoramski razgled St.Peterburga u pratnji vodiča na našem jeziku / bus i pješice – 3 sata

 • Posjeta Hermitageu s ulaznicama i vodičem na našem jeziku / bus transfer – 3 sata

 • Posjeta Carskom selu s ulaznicama i vodičem na našem jeziku / bus transfer – 3 sata

 • Posjeta Peterhofu s ulaznicama i vodičem na našem jeziku / bus transfer – 3 sata

 • Sapsan voz na relaciji St. Peterburg-Moskva – 4 sata (II klasa)

 • 3 noćenja u Moskvi u hotelu Delta Izmaylovo 4* http://www.izmailovo.ru/ na bazi noćenja s doručkom

 • Panoramski razgled Moskve u pratnji vodiča na našem jeziku / bus i pješice – 3 sata
 • Metro tour u pratnji vodiča na našem jeziku – 1,5 sati

 • Kremlj – pješački obilazak u pratnji vodiča na našem jeziku – 1,5 sati

 • Crveni trg - pješački obilazak u pratnji vodiča na našem jeziku – 1,5 sati

 • Izmailovo Kremlj - pješački obilazak u pratnji vodiča na našem jeziku – 1,5 sati

 • VDNKH - pješački obilazak u pratnji vodiča na našem jeziku – 3 sata

 • Večernje krstarenje rijekom Moskvom – 1,5 sati
 • Usluge vodiča na našem jeziku
 • Usluge pratioca putovanja

Aranžman ne uključuje:

 • Obavezno putničko – zdravstveno osiguranje
 • Sve usluge koje nisu navedene u programu
 • Doplata za 1/1 sobu – 350 KM

Broj mjesta ograničen

 

Napomene :

Za ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja Uniline Plus doo Sarajevo

Uniline Plus nije odgovoran za kašnjenje letova i promjene satnica letova.

Građanima BiH nosiocima BH pasoša nije potrebna viza za boravak u Rusiji.

 

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

ŠTA JE UKLJUČENO?

AVIO PREVOZ

DA

SMJEŠTAJ

DA

AERODROMSKE TAKSE

DA

TRANSFERI

DA

SVI IZLETI

DA

VODIČ

DA