+387 (0)33 218 260    SARAJEVO@UNILINE-PLUS.BA

Baku, Azerbejdžan – 17-22.04.2020.

Putovanja

Baku, Azerbejdžan – 17-22.04.2020.

1377,00 KM

SPECIJALNA PONUDA – UNILINE PLUS

BAKU - AZERBEJDŽAN

17.04. – 22.04.2020.

Let iz Sarajeva sa Turkish Airlinesom

Azerbajdžan ili „Zemlja vatre“ smatra se, energetski, jednom od najbogatijih država na Kaspijskom jezeru. Ova, između ostaloga i šarenilom, bogata zemlja diči se i svojim bogatim reljefom, etničkim i jezičnim raznolikostima i bogatom poviješću koja seže sve do Kamenog doba. Posjećujemo Baku, fascinantnu prijestolnicu, u kojoj su moderni neboderi protkani pričama pisane povijesti. Osjećamo ovu „Zemlju vatre“ i krećemo putevima starih crteža Kamenoga doba.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN 17.04.2020.

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu dva sata prije leta. Let za Istanbul u 21:10 sati. Slijetanje u Istnabulu u 00:05h .

2.DAN 18.04.2020.

Polijetanje iz Istanbula za Baku u 01.40h. Slijetanje u Baku u 05.35h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, transfer do hotela i smještaj. Nakon odmora u hotelu sljedi pješački obilazak Bakua. Pješačka tura kreće od starog dijela grada zvanog Icheri Sherer. Tokom razgleda putnici će posjetiti Toranj djeva iz 12 stoljeća, palatu Shirvan Shahs, Karvansaray i gradsku tržnicu s brojnim umjetničkim studijima i suvenirnicama. Tura se nastavlja Alejom sjećanja, do Shehidler Khiyabany odakle se pruža izuzetan pogled na Baku. U nastavku putnici će proći kroz ulice Nizami i Rasul-Zade preko trga Fontana, s posjetom spomeniku Nizamu Ganjaviu poznatom perzijskom pjesniku. Tura završava posjetom Nacionalnom muzeju tepiha, koji posjeduje najveću zbirku azerskih tepiha na svijetu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.DAN 19.04.2020.

Poslije doručka sljedi fakultativni izlet Gobustana, grada udaljenog 65 km od Bakua. Gobustan je nacionalni park pod UNESCO zaštitom koji obiluje dubokim klancima (azer. Gobu) po kojima je dobilo ime. Medju znamenitostima u Gobustanu izdvajamo blatne vulkane, plinsko kamenje, fosile i vapnenjačke stijene koje tvore oko 20 velikih i malih špilja. Na tim stijenama je pronadjen veliki broj petroglifa (oko 6000) iz kamenog doba koji svjedoče 40.000 godina staru umjetnos, s prizorima iz lova, ribolova, flore i faune te način života prahistorijskih stanovnika ovog podneblja. Povratak u hotel. Slobodne aktivnosti. Večera. Noćenje.

4.DAN 20.04.2020.

Doručak. U prijepodnevnim satima je organizovan izlet na poluotok Abbsheron. Prva stanica na tom izletu je Ateshgah, hram poštovalaca vatre koje se nalazi u selu Suraxani. Zoroastriji, narod iz Indije su putovali hiljadama kilometara do Ateshgaha da bi obožavali požar koji je izlazio iz zemljine kore. Izlet se nastavlja do kompleksa Gala Muzeja koji čuva arheološke predmete i elemente tradicionalnog življenja na ovim prostorima. Izlet se završava obilazkom planine Yanar Dag s plinskim izvorom koji neprestano gori već nekoliko hiljada godina. Povratak u hotel. Slobodne aktivnosti. Večera. Noćenje.

5. DAN 21.04.2020.

Doručak. Slobodno vrijeme za invididualne aktivnosti i shooping.. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN 22.04.2020.

Rani transfer do aerodroma u Bakuu. Let za Istanbul u 12.55h sa slijetanjem u Istanbul u 15:10 sati. Let Iz Istanbula za Sarajevo u 19.20h. Slijetanje u Sarajevo u 20:15 sati  po lokalnom vremenu.

CIJENA ARANŽMANA: 1377,00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-BAKU-SARAJEVO sa Turkish Airlinesom

 • Aerodromske takse

 • 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* (AKSENT HOTEL 4* - https://aksenthotel.az/ )

 • Transfer modernim turističkim autobusima na relaciji BAKU AIRPORT– HOTEL i HOTEL-BAKU AIRPORT

 • Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja iz BiH

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) - 12 KM

 • Troškove viziranja pasoša - 50 KM

 • Eventunalna doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu - 195 KM

 • Fakultativne neobavezne izlete po programu putovanja – Paket svih izleta : 115 EUR

 NAPOMENE:

 • UNILINE PLUS d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije UNILINE PLUS doo

 • Uslove putovanja možete pronaći na linku : http://uniline-plus.ba/usloviputovanja/

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

ŠTA JE UKLJUČENO?

AVIO PREVOZ

DA

SMJEŠTAJ

DA

VODIČ

DA

TRANSFERI

DA