+387 (0)33 218 260    SARAJEVO@UNILINE-PLUS.BA

Andaluzija – Avio (31.03.-06.04.2020.)

Putovanja

Andaluzija – Avio (31.03.-06.04.2020.)

1899,00 KM

ANDALUZIJA

GRANDE TOUR

31.03 – 06.04.2020. (6 noćenja)

1.dan – utorak, 31.03.2020. Sarajevo-Malaga-Torremolinos

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 07.00 sati. Planirani let za Istanbul u 09.05 sati (TK1022). Presjedanje u Istanbulu i nastavak putovanja za Malagu u 13.20 sati po lokalnom vremenu (TK1303). Dolazak u Malagu je planiran u 17.00 sati. Slijedi transfer do hotela Sol Principe 4* u Torremolinusu koji je udaljen cca 20 min. od aerodroma. Smještaj u hotel. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

2. dan – srijeda, 01.04.2020. Ronda – Marbella

Nakon doručka u hotelu očekuje nas izlet u Rondu s vodičem na našem jeziku. Ronda je grad u provinciji Malaga koji je smješten u dubokoj klisuri (Tagus) koji odvaja novi od starog dijela grada koji datira iz 15. vijeka. Duša i srce grada su svakako most koji se preteže preko klisure Puente Nuevo i arena za borbu s bikovima Real Maestranza de Caballería de Ronda. Odmah do Plaze de Torros i na ivici kanjona Tajo se nalazi šetnica iz 19. vijeka koji nudi izvaredan panoramski pogled na pejzaž u okolini Ronde. Na ovoj šetnici se nalazi impresivan balkon koji se nalazi na samom rubu ambisa. Naš obilazak nastavljamo posjeti kući San Juan Bosco, modernističkoj palati s početka 20. vijeka. Kuća koja je pripadala porodici Granadinosa posjeduje prekrasno dvorište ukrašeno čuvenim podnim pločicama Nazari, tapiserijama iz 19. stoljeća i autentičnim namještajem od orahovog drveta. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od mnogobrojnih restorana. Nakon Ronde zaputićemo se u Marbellu, zvijezdu luksuznog turizma Coste del Sol.

Izlet u Marbelli započinjemo obilaskom historijskog centra grada koji je zadržao šarm tipičnog malog andaluzijskog grada sa arheološkim dokazima koji podsjećaju na njegovo rimsko porijeklo i arapsku prošlost. Prolazom kroz historijsku četvrt Marbelle je kao da ulazite u malo ribarsko selo sa uskim zavojima i izbjeljenim ulicama. U centru starog grada je smješten trg Plaza de los Naranjos, primjer kastiljanskog ubranizma iz doba renesanse. Oko trga se nalaze građevine koje su podigli katolički monarsi, kuća Corregidor, crkva Ermita de Santiago – najstarija građevina u gradu iz 15. vijeka, barokna crkva Santa María de la Encarnación, kao i ostaci arapskog odbrambenog zida. Izmedju starog grada i plaže nalazi se Avenida del Mar sa 10 skulptura poznatog španskog slikara Salvadora Dalija.

Povratak u hotel. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

3. dan – četvrtak, 02.04.2020. Malaga

U jutranjim satima grupa nastavlja s izletom u Malagu, grad na čije postojanje imaju uticaj stare civilizacije poput Feničana, Rimljana, Puna i Arapa. Najpoznatije ulice Malage su Plaza de la Constitución, Calle Larios i Plaza del Obispo sa značajnim spomenicima iz burne prošlosti grada. Slijedi posjeta brdu iznad grada – Gibralfaro (arap. gibal al-faruh-planina svetionika) iz 14 vijeka, odakle se pruža fenomenalan pogled na grad. Na brdu Gibralfaro ćemo vidjeti citadelu iz muslimanskog perioda Alcazabu i rimski tetatar iz I vijeka i vremena cara Augusta. U sklopu ovog monumentne građevine nalazimo i Rimski teatar iz 1. stoljeća. Slobodno vrijeme za prolazak najpoznatijim ulicama grada kao što su Calle Larios ili Plaza del Obispo Povratak u hotel ili fakultativni izlet Flamenco Show s uključenom večerom. Noćenje.

4. dan – petak, 03.04.2020. Granada

Naše putovanje nastavljamo posjeti Granadi. Obilazak grada počinjom s centrom Granade koji pruža jedinstvenu priliku za šetnju kroz šarmantne ulice odakle se pruža pogled prema katedrali koju je dala sagraditi katolička kraljica Isabella 1505. god. na mjestu nekadašnje džamije. Impresivnom fasadom katedrale dominiraju ulazna vrata. U neposrednoj blizini katedrale je grob katoličkih kraljeva, odnosno Kraljevska kapela. Šetnju nastavljamo ulicom Calle Alcaicería, prepunom malih prodavnica suvenira, a zatim i duž rijeke Darro gdje se mogu vidjeti ostaci arapskih kuća kao iz zgrade iz 15, 16 i 17 vijeka. Slobodno vrijeme za ručak u Granadi. U poslijepodnevnim satima započinjemo posjeti Alhambri, veličanstvenoj palati posljednjih muslimanskih vladara Španije iz dinastije maurskih Nasrida, sigurno jednom od najvećih djela islamske arhitekture u Evropi koja je građena izmedju 13 i 14 stoljeća prepun uskih uličica je pravi primjer nekadašnje Granade iz doba muslimanske vladavine. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima. Noćenje.

5. dan – subota, 04.04.2020. Cordoba

Cordoba se nalazi uvali rijeke Guadalquivir i u podnožju masiva Sierra Morena. U starom gradu se još mogu vidjeti tragovi iz doba kad je Cordoba bila glavni grad Rimske republike Hispanie, provincije Bética ili prijestolnice kalifata u doba muslimanske ere. Posjeta džamiji-katedrali La Mezquita jednom od najveličanstvenijih spomenika islamske kulture koja je uvrštena u svjetsku baštinu UNESCO-a 1984 god. Iz Rimskog doba tu se nalaze most, hram, teatar kao i mauzolej posvećen bogatoj rimskoj porodici. U blizini džamije-katedrale se nalazi i Jevrejska četvrt sa sinagogom kojeg formiraju mnog nepravilne ulice kao što su Calleja de las Flores i Calleja del Pañuelo. Na jugozapadnom dijelu grada se nalaze Alcázar de los Reyes Cristianos, nekadašnja rezidencija kraljeva kao i sjedište Inkvizicije. U neposrednoj blizini su i kraljevske staje, poznate po rasplodu čuvenog Andaluzijskog konja. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

6. dan – nedjelja, 05.04.2020. Sevilla Semana Santa

U jutarnjim satima nakon doručka slijedi transfer do Sevilje, glavnog i najvećeg grada pokrajine Andaluzija. U centralnoj zoni grada se nalaze poznata katedrala sa tornjem Giralda, kvart Santa Cruz (jevrejsku četvrt), basilica Macarena, muzej likovnih umjetnosti, Plaza del Salvador. Posjeta Real Alcazar – utvrdi iz doba muslimanske vladavine, nekadašnjoj palati emira, ali i kršćanskih kraljeva u kojem se mogu vidjeti uticaji Mudejar stila, baroka i renesanse. Obilazak nastavljamo posjeti trgu Plaza de España, monumentalnom trgu izgradjenom 1929. godine u čast Ibero-američke izložbe. Sama Plaza de España je sagradjena od izloženih cigli i pločica iz okruga Triana. Polu-eliptični oblik trga nije slučajan i simbolično predstavlja zagrljaj koji je Španija pružila bivšim latino-američkim kolonijama. Četiri mosta predstavljaju kraljevstva Španije; Castilla, Leon, Navarra i Aragon. Prelijepi park Maria Luiza je u neposrednoj blizini trga. U vrijeme našeg boravka u Sevilji počinje veliki katolički praznik Semana Santa (sveta nedjelja) sa raskošnom povorkom mnoštva građana koja prati živopisne skulpture Djevice Marije. Upravo Semana Santa počinje Cvjetnicom, čije obilježavanje predstavlja jedno od najpoznatijih festivala u Španiji. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

7.dan – ponedjeljak, 06.04.2020. Malaga-Istanbul-Sarajevo

Doručak. Transfer hotel-aerodrom u jutarnjim satima. Polazak aviona za Istanbul u 13.05 sati (TK1306). Presjedanje u Istanbulu i nastavak leta za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo je planiran u 20.15 sati. Kraj putovanja.

Ukupna cijena aranžmana 1899,00 KM po osobi

Aranžman uključuje:

 • Avio karta na relaciji Sarajevo-Malaga-Sarajevo

 • Aerodromske takse

 • Dozvoljeni prtljag 30 kg po osobi

 • 6 noćenja u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja s doručkom u hotelu Sol Principe 4* u Torremolinosu www.melia.com/es/hoteles/espana/torremolinos/sol-principe

 • Transfer: aerodrom-hotel-aerodrom

 • Izlet u Marbellu u pratnji vodiča na našem jeziku (cca 2 sata)

 • Izlet u Malagu (panoramski i pješački obilazak) u pratnji vodiča na našem jeziku (cca 4 sata)

  • Ulaznice za dvorac Gibralfaro i Alcazaba utvrdu

 • Izlet u Rondu u pratnji vodiča na našem jeziku (cca 3 sata)

 • Izlet u Granadu u pratnji vodiča na engleskom jeziku (prijevod pratioca putovanja cca 3 sata)

  • Ulaznice za Kraljevsku kapelu

  • Ulaznice i obilazak Alhambre u pratnji vodiča na engleskom jeziku (prijevod pratioca putovanja cca 2 sata 30 min.)

 • Izlet u Sevillu u pratnji vodiča na engleskom jeziku (prijevod pratioca putovanja cca 2 sata 30 min.)

  • Ulaznice za Real Alcazar utvrdu

 • Izlet u Cordobu u pratnji vodiča na engleskom jeziku (prijevod pratioca putovanja cca 2 sata)

  • Ulaznice za džamiju-katedralu La Mezquitu i sinagogu

 • Pratilac putovanja

Aranžman ne uključuje:

 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje

 • Napojnice za vozače

 • Fakultativni izlet s transferom – Flamenco show (večera uključena) – 60 EUR

 • Doplata za 1/1 sobu – 300 KM

Napomene :

Za ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja Uniline Plus doo Sarajevo

Uniline Plus nije odgovoran za kašnjenje letova i promjene satnica letova.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

ŠTA JE UKLJUČENO?

AVIO PREVOZ

DA

SMJEŠTAJ

DA

AERODROMSKE TAKSE

DA

TRANSFERI

DA

SVI IZLETI

DA

USLUGE VODIČA

DA

DETALJI PUTOVANJA